Dārza krekšu sēklu diedzēšana
Lai gan šīs aktivitātes veikšanai nav nepieciešama iepriekšēja sagatavošanās, krekšu sēklu diedzēšana ir viena no jautrākajām un vienkāršākajām darbībā, ko var veikt virtuvē. Jums būs nepieciešamas dažas tukšas, gandrīz veselas olu čaumalas. Uzmanīgi tās izskalojiet, tad piepildiet ar samitrinātu kokvilnu. Lai bērni uz šīm čaumalām uzzīmē jautras sejiņas (bet brīdiniet viņus būt uzmanīgiem, lai nesaplēstu čaumalas, jo tas noteikti izraisīs gaužas asaras.)
Ieberiet nedaudz krekšu sēklu mitrajā kokvilnā un pagaidiet, lai tās izdīgst. Krekšu sēklas spēj augt gandrīz jebkādos apstākļos, bet vislabāk tās turēt telpā uz palodzes, kur tās varēs saņemt vairāk gaismas. Lieciet bērniem rūpēties, lai kokvilna vienmēr būtu mitra (uzlejot tai ik dienas nedaudz ūdens). Pēc dažām dienām jautrajām sejiņām būs uzradušies izpūruši ēdami ”mati”.
Papildu padoms : pastāstiet bērniem, ka krekšu sēklu dīgstus var ēst. Tad viņi varētu patstāvīgi veikt arī krekšu ”matu apgriešanu”.